Състави и школи

Читалище „Рила-1898” е отворило врати за различни състави:

 

НАРОДНИ ТАНЦИ ЗА ДАМИНОВО

ГРУПА ПО АЙКИДО - НОВО

СЪСТАВ ЗА МОДЕРНИ ТАНЦИ  
Започва работа в началото на 1997г., под ръководството на Славка Стефанова Славева. Първата изява на състава е на 23 май 1997г. От 2003г. ръководител е Радостина Георгиева Велчева. Към състава има и брейк- формация.

 

team1

team2

team3

 

ДАМСКА ГРУПА ЗА ГРАДСКИ ПЕСНИ „СЛАДЪК СПОМЕН”

Групата е сформирана в началото на 1997г. с ръководител АНГЕЛИНА ВАСИЛЕВА ЧЕРЕШАРОВА. Първата изява на състава е на 12 април 1997г.
По-късно корепетитор на състава става АНГЕЛ ИВАНОВ БОЯДЖИЕВ, който в момента е ръководител и корепетитор на дамската група.

 

team4team6

 team5

 

 

 

 

 

 

 

СЪСТАВ ЗА НАРОДНИ ТАНЦИ

Почти през цялата история на читалището е работел и състав за народни танци – отначало съвсем любителски, след това с нает професионален ръководител.
С децата на Долна баня в читалището, като ръководители са работили КИРИЛ СТЕФАНОВ/от Костенец, родом от Долна баня/, ЕЛЕНА БАРИНСКА/от Пещера/, ЛЮБОМИР МИЛАНОВ, КАТЯ ОБРЕТЕНОВА /от Костенец, СПАС НЕНЧЕВ/от Момин проход/, ЕЛЕНА ХАДЖИЛАЗОВА, ДАНИЕЛА  СТОИЛОВА.
Ръководител на състава от 2015 г. е АНДРЕЙ МАРКОВ .

 

team7team8team9

 

ШКОЛА ПО РИСУВАНЕ

През далечната 1991г. към нашето читалище отваря врати Школа по рисуване. Ръководител на школата става ГЕОРГИ СПИРИДОНОВ ИВАНОВ.

Той е наш съгражданин, който е завършил Академията със специалност „Живопис”, при това- с отличие. След смъртта на Г.Спиридонов, от 1997г. насам ръководител на Школата по рисуване е МАРГАРИТА ЦВЕТАНОВА СТЕФАНОВА

 

team10team11team12

 Пътуващият художник, австралиец Морис Йенсен помага на децата в школата по рисуване.2007 г.

 

 

ДЕТСКИ ТЕАТЪР

Началото е поставено през 1990 г. с организирането на Детско Коледно тържество под ръководството на единствената професионална актриса на Долна баня – ЕЛЕНА ГЕОРГИЕВА ТИМЧЕВА. В продължение на 11 години тя поставя с децата тематични спектакли, приказки и Коледни тържества. Успоредно с този състав няколко години има и детски куклен театър с ръководител НИКОЛАЙ ФИЛИПОВ/бивш директор на Пазарджишкия куклен театър/. От няколко години с децата-артисти на Долна баня в нашето читалище работи МАРГАРИТА ЦВЕТАНОВА СТЕФАНОВА.

 

team13team14team15

 

 

ДНЕВНА СЕДЯНКА

Всяка сряда, от 13,00 до 16,00ч., в една от залите на читалището се провеждат заниманията на дневната седянка. Тя започва като вид дейност в читалището през 1966г., съвместно с местната организация на ОФ, под наименованието „Народен университет”.

 

team16team17team18